Home Proiecte Închise Contor 2000
Imprimare Email

 

Contor 2000 - Cosmin Damian
Contor 2000

  

 

Contorizare si administrare pentru Internet Café

( Cybercafé)


Cosmin Damian & Mihai Dumitru

 

Cresterea pieţei utilizatorilor Internetului in 1996 impreună cu infrastructura de banda largă încă scumpă a generat cererea pentru o modalitate de a controla o afacere nouă - cluburile Internet sau Internet Café. Administratorii acestora se vedeau confruntaţi cu o serie de probleme cum ar fi tarifele diferenţiate, securitatea, rapoarte in timp real, prevenirea accesului neautorizat; aveau nevoie de o unealtă de coordonare care sa-i ajute sa preia controlul noii afaceri.

 

Aplicaţia "Contor 2000" a fost proiectată sa raspundă tuturor necesitaţilor şi sa aduca soluţii pentru administrarea unui Internet Café; cu unele mici modificări a fost folosită şi pentru controlul unor alte tipuri de reţele eterogene; in anul 2001 programul rula  în peste 100 locaţii din vestul Romaniei.

 
Programul iniţial a suferit multe schimbări atat in ceea ce priveste nucleul cat şi in partea de interfaţă. Arhitectura a rămas aceeaşi – un nucleu coordonator pentru firewall, rute si securitate controlat de o componentă client cu capacitatea de a traduce cereri venite de la interfaţa web.
 
Structura modulară a făcut posibila existenţa unor implementări diferite, adaptate nevoilor specifice ale clienţilor şi diverselor scenarii de instalare.
 citeste mai departe...  

 

 

 
 

Keep me running